Uw kind aanmelden op de Máximaschool

Als u besloten hebt uw kind(eren) aan te melden voor de Máximaschool, stellen we een kennismakingsgesprek heel erg op prijs. Op die manier komt u meer te weten over onze denkwijze over het onderwijs, de plannen die we voor de toekomst hebben en onze kijk op kinderen. Wij leren u beter kennen en de ervaring leert dat dit een fijne basis is om mee te beginnen. Na het kennismakingsgesprek kunt het aanmeldingsformulier op school inleveren of opsturen naar de school. U ontvangt een ontvangstbevestiging via de mail. Ongeveer vier weken voor de verjaardag van uw kind wordt er door de groepsleerkracht contact met u opgenomen voor het plannen van een huisbezoek en het maken van afspraken voor het zogenaamde “indraaien” van uw kind in de kleutergroep. In de vier weken voorafgaande aan de vierde verjaardag van uw kind, is het mogelijk om maximaal 4 dagdelen mee te draaien in de groep om alvast te wennen aan het schoolgaan.
Tijdens het huisbezoek wordt het onderwijskundig rapport samen met de leerkracht ingevuld. Dit onderwijskundig rapport is bedoeld om een goed en volledig beeld te krijgen van de voorgeschiedenis van uw zoon/dochter. Het onderwijskundige rapport zal zorgvuldig bewaard worden.
Als het gaat om kinderen die instromen in de hogere groepen, dan verloopt de procedure anders. Het kennismakingsgesprek met de ouders wordt nog steeds zeer op prijs gesteld, er vindt echter geen huisbezoek plaats. Ook is er geen procedure voor wat betreft ''wennen''. Individueel wordt dit afgesproken met ouders en nieuwe leerkracht. De toeleverende basisschool stuurt een onderwijskundig rapport.

Download hier het aanmeldingsformulier!