Plusklas PCBO Leeuwarden e.o.

Op de Willem Alexanderschool (Aldlân) biedt het PCBO op vrijdag de mogelijkheid voor het volgen van lessen in een Plusklas. De doelgroep bestaat uit leerlingen, die in groep 7 en groep 8 zitten. De kinderen die hiervoor in aanmerking komen zijn kinderen die, gezien hun ontwikkeling, een verwijzing naar atheneum of gymnasium kunnen verwachten of al gekregen hebben.

Deze kinderen willen we op de Willem Alexanderschool één dag per week meer uitdaging bieden via ontmoeting, uitwisseling en een boeiend leerstofaanbod. Daarbij wordt het toepassen van eigen leer- en denkstrategieën gestimuleerd.

Alle scholen, vallend onder de vereniging PCBO Leeuwarden, ondersteunen dit initiatief.

De lessen gaan in september van start. Er wordt gewerkt in een cyclus van 5 weken.