Verlof aanvragen

In de Nederlandse Leerplichtwet staat dat uw kind naar school moet als er onderwijs wordt gegeven. Leerlingen mogen dus nooit zomaar van school wegblijven. In een aantal gevallen is echter een uitzondering op deze regel mogelijk. Als er een bijzondere reden is waarom u vindt dat uw kind niet naar school kan, dan moet u zich aan de regels voor zo’n uitzondering houden. We krijgen regelmatig aanvragen van ouders voor vrije dagen voor hun kind(eren) buiten de weekenden en de schoolvakanties. Voor de zomervakantie hebben we daar al heel kort even aandacht aanbesteed en zoals beloofd komen we daar nu wat uitgebreider op terug. In onderstaand document lichten we toe wanneer ‘extra verlof’ wel en niet is toegestaan, de uitzonderingen en de daarbij behorende regels.

Wet en regelgeving leerplicht

Wilt u verlof aanvragen voor uw kind(eren)? Download onderstaand formulier en mail het ingevuld naar info@maximaschool.nl. U ontvangt z.s.m. reactie terug.

Aanvraagformulier Verlof

Let op: de verzendfunctie van dit formulier werkt alleen in Acrobat Reader.
U kunt Acrobat Reader gratis downloaden via https://get.adobe.com/nl/reader/
U kunt dit formulier ook invullen, opslaan en als bijlage mailen naar info@maximaschool.nl.