Contact gegevens

Glinswei 4,
8939 CB Leeuwarden
Telefoon: (058) 2880842
E-mail: info@maximaschool.nl

 

naam:
e-mail:
ik heb:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kind(eren) op school
Ik ga akkoord met het privacybeleid
verzenden annuleer

Uw aanmelding is met succes verwerkt.


sluiten

nieuwsbrief

 
menu

Algemeen

De groepsleerkrachten zijn voor en na schooltijd meestal beschikbaar om even met u te praten. Ook kunt vragen stellen via de mail. Maakt u voor een uitgebreider gesprek gerust een afspraak met de leerkracht van uw kind of met onze directeur.

Steekt u graag de handen uit de mouwen of denkt u graag mee over het schoolbeleid, dan kunt u terecht bij respectievelijk de ouderraad en de medezeggenschapsraad.

Groepsinformatieavond

In een van de eerste weken van het nieuwe schooljaar organiseert de Máximaschool een groepsinformatie avond. Van de leerkracht waar uw kind in de groep zit krijgt u uitleg over een aantal zaken. U kunt hierbij denken aan werkwijze in de groep, de lesstof, de groepsspecifieke zaken en algemene informatie.

Tien-minutengesprekken

Drie keer per jaar organiseren wij tien-minutengesprekken. We starten het jaar met de omgekeerde tien-minutengesprekken in september. In dit eerste gesprek van het jaar, kunt u ons vertellen wat belangrijk is om te weten over uw kind. Daarna volgen gesprekken in februari en juni. In deze gesprekken krijgt u van de leerkracht inzicht in de schoolprestaties. Voordat deze gesprekken plaatsvinden, is het rapport mee naar huis gekomen.


De groepen 7 en 8 hebben aan het einde van het schooljaar geen tien-minutengesprekken meer. In groep 7 zijn de gesprekken naar aanleiding van de entreetoets net afgerond en in groep 8 hebben de kinderen de keuze voor het voortgezet onderwijs al gemaakt. Voor de exacte planning verwijzen wij u naar de kalender. De kalender voor het schooljaar 2016-2017 is te vinden op de website: www.maximaschool.nl.

De tien-minutengesprekken voor de onderbouw zijn voor ouders van kinderen die drie maanden of langer op school zitten.

Kennismakingsbezoeken

In de groepen 1 komt de leerkracht op kennismakingsbezoek voorafgaande aan de eerste schooldag.

Het kennismakingsbezoek wordt in overleg met u op de middag, na schooltijd, gepland. We realiseren ons dat dit problemen kan opleveren in verband met werk. De afspraken zullen ruim van te voren gemaakt worden. We maken geen afspraken tijdens de avonduren.

(meer over dit onderwerp)