Ik ga akkoord met het privacybeleid

Medezeggenschapsraad

De Medezeggenschapsraad (MR) praat mee over alles wat met de school te maken heeft. Ouders en personeel kunnen via de MR invloed uitoefenen op het beleid van de school. Elke school heeft verplicht een Medezeggenschapsraad.

In het basisonderwijs bestaat de Medezeggenschapsraad uit ouders en personeel. Verkiezingen bepalen wie er mag meepraten en meebeslissen in de MR. Op de Máximaschool bestaat de MR uit 3 ouders en 3 leerkrachten. Wie dit zijn vindt u hier terug. (foto volgt na 1e vergadering)

Het schoolbestuur moet ieder belangrijk besluit voorleggen aan de Medezeggenschapsraad. De MR kan ook ongevraagd een standpunt kenbaar maken aan het schoolbestuur. Alle rechten van de MR staan in de Wet medezeggenschap op scholen (WMS).

Door actief te zijn in de Medezeggenschapsraad kunt u invloed uitoefenen op de gang van zaken op school. Basisonderwijs is duidelijk een zaak van leraren en ouders. Een uitgebreide omschrijving van de taken, maar ook de rechten van de MR kunt u vinden in het MR-reglement.

Contact met de MR kan persoonlijk, maar ook via e-mail: mr@maximaschool.nl. Hier kunt u ook uw vragen en/of opmerkingen kwijt over de (wettelijke) taken van de MR.

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Máximaschool
Vanuit de Wet op de Medezeggenschap (W.M.O.) is het schrijven van een jaarverslag één van de plichten van de MR. Dit jaarverslag heeft als functie om alle schoolgeledingen te informeren over de MR-activiteiten. Bovendien legt de MR via dit jaarverslag verantwoording af over haar doen en laten.

Download hier het Jaarverslag Medezeggenschapsraad Máximaschool 2016-2017. Binnenkort zal het verslag 2017-2018 hier te vinden zijn.

Notulen MR 2017-2018 (recente versies volgen nog)
November 2017