- maandag 3 mei 2021 t/m vrijdag 14 mei 2021: meivakantie
- vrijdag 21 mei 2021: studiedag, alle kinderen vrij
- maandag 24 mei 2021: tweede Pinksterdag, alle kinderen vrij

Tijdens schoolvrijedagen zijn de speelleergroep, VSO en BSO geopend. Tijdens schoolvakanties is de speelleergroep gesloten en de BSO geopend.

Welkom

Hoera! Pip, Jente, Silke, Timo, Vesper en Kaj zijn 4 jaar geworden en zijn gestart in groep 1d. Finn is ingestroomd in groep 3b, welkom op IKC Máxima.

Trefwoord

Vanuit de methode Trefwoord staat de komende weken het thema ‘Vasthouden’ centraal. Een mooie
of belangrijke gebeurtenis onthouden. Een persoon vasthouden. In een verhaal, in een feest, in rituelen of in gedrag.
Bijbelverhalen: Hemelvaart (Handelingen 1); Pinksteren, je leven veranderen, je laten dopen, alles samen delen (Handelingen 2)

IKC Máxima, een dynamische organisatie in een dynamische wereld

Dit schooljaar kiezen een aantal van onze bevlogen leerkrachten voor een vervolgstap in hun carrière. Concreet betekent het dat wij afscheid gaan nemen van Tina van Gunst, Jacoba v/d Wal-Monkel en Jannet de Graaf. Drie mensen die van grote betekenis zijn geweest, als leerkracht, als intern-begeleider of als adjunct, voor de school en de totstandkoming van het IKC. Wij wensen hen heel veel succes en geluk met hun vervolgstappen. De sollicitatieprocedures zijn ondertussen gestart. We zijn op zoek naar een inspirerende intern begeleider en een enthousiaste leerkracht om ons team te versterken.

Buitenlesdag 2021

'Dat buiten zijn goed is voor kinderen is algemeen bekend. Door lessen buiten te geven, worden kinderen blootgesteld aan natuurlijk daglicht en frisse buitenlucht. Dit draagt bij aan minder vermoeidheid en een betere stemming en heeft mogelijk ook een positief effect op het leervermogen van kinderen. Een buitenles biedt ook mogelijkheden voor de leerkracht om uitdagende lessen te geven. Het zijn lessen waar leerlingen zelf dingen uitzoeken, veel samenwerken en hun lichaam en zintuigen gebruiken tijdens het leren. Bewegen tijdens het leren is niet alleen goed voor de lichamelijke gezondheid van kinderen, maar heeft ook positieve effecten op cognitieve processen'.
Bron: www.buitenlesdag.nl

Groep 6B heeft vandaag een buitenles gehad. Van taal woordenschat. De klas moest woorden zoeken en er en zin bij schrijven. Samen in een groepje van twee of drie kinderen. Wij, Jinte en Noa, vonden het heel erg leuk. Het was weer een keertje wat anders. Het was heel leuk want je moest goed samen werken en je keek niet de hele tijd in je boek! Wij denken dat de klas dit vaker wil doen.  Want je kan ondertussen rennen en frisse lucht halen. Wij hopen dat we dit ook met anderen vakken gaan doen . Wij hopen dat we dit veel vaker gaan doen.

Van Jinte, Noa en groep 6B

Koningsspelen

Afgelopen, vrijdag 23 april 2021, namen al onze groepen deel aan de Koningsspelen! Een prachtige dag met goed weer en een hoop sportiviteit. Om de Koningsspelen binnen de coronamaatregelen te organiseren was even puzzelen maar gaf ook weer nieuwe inzichten en opties. Iedere leerling deed dit jaar met zijn eigen klas en leerkracht mee aan de volgende activiteiten:
- De groepen 1/2a, 1/2b, 1/2c, 1d en de peuters namen in circuitvorm deel aan spellen op het plein, een gymles en judo
De groepen 5a, 6b en 6c namen in kleine groepjes deel aan de 11 scholen fietstocht
- De groepen 6a/7c, 7a, 7b, 8a en 8b namen in circuitvorm deel aan slagbal, rugby, pitch en putt, levend stratego en voetbal

Is uw zoon/dochter enthousiast geraakt over een van de aangeboden sporten? Neem dan contact op met Sjorick Bootsma (s.bootsma@pcboleeuwarden.nl), hij kan u de juiste informatie met betrekking tot eventuele proeflessen en contactgegevens toesturen.
  • Freerunning, OBQ
  • Dansen (hip-hop), Dance Company 058
  • Rugby, Greate Pier
  • Golf, Pitch en Putt Het Buiten-land
  • Judo, Sportschool de Leeuw

Gymles na de meivakantie

Na de vakantie vinden de gymlessen buiten plaats, tenzij de weersomstandigheden dit niet toelaten. Uiteraard vindt de gymles dan binnen plaats. Graag rekening houden met kleding en schoeisel.

Nieuws van de BSO

Op 19 april was het dan eindelijk zo ver! De BSO mocht weer open voor reguliere opvang. En wat hebben we alle kinderen gemist en wat zijn we blij dat ze er weer zijn.

Op 26 april is binnen Sinne 'de week van het goede doel' begonnen. Dit jaar steunt Sinne kinderopvang de Voedselbank. Wilt u hier ook een bijdrage aan leveren? Dat kan, op alle groepen van de BSO staat een groen krat waar we alle (houdbare) producten in verzamelen.

Gisteren, op 28 april, zijn de winnaars van onze Mystery Box Challenge bekend gemaakt. We hebben tijdens de lockdown deze wedstrijd uitgeschreven om het contact en binding met de kinderen van de BSO te houden. Alle kinderen die mee wilden doen konden bij de BSO, op afspraak, een doos met daarin kosteloos materiaal ophalen. Deze materialen, in combinatie met wat de kinderen thuis hadden aan kosteloos materiaal, kon gebruikt worden om een prachtig kunstwerk te maken. We hebben Ank Verhoeff en Robert Sänger (directeur Sinne kinderopvang) gevraagd om te jureren. De winnaars zijn via een live verbinding met Robert bekend gemaakt.
De kunstwerken staan tentoongesteld in ons IKC-lokaal, het lokaal naast de hoofdingang van school.

IKC Máxima wenst jullie een...

De volgende nieuwsbrief verschijnt op donderdag 27 mei 2021