IKC Máxima, alles voor een stralend kind

Kalender

- vrijdag 18 juni 2021: rapport mee
- maandag 21 juni 2021 t/m vrijdag 25 juni: 10-minutengesprekken
- donderdag 8 juli 2021: laatste schooldag
- vrijdag 9 juli 2021: alle kinderen vrij
- maandag 23 augustus 2021: eerste schooldag schooljaar 2021-2022

Tijdens schoolvrijedagen zijn de speelleergroep, VSO en BSO geopend. Tijdens schoolvakanties is de speelleergroep gesloten en de BSO geopend.

Welkom

Hedzer zit sinds kort op de speelleergroep.
Hiep hiep hoera! Ilse en Samira zijn 4 jaar geworden. Groep 3b heeft Reda mogen verwelkomen in hun groep. Welkom op IKC Máxima!

Trefwoord

Week 25 en 26 (21 juni t/m 2 juli):
De komende weken staat het thema 'Treuren' centraal in de methode Trefwoord. De verhalen en gesprekken gaan over: huilen, treuren, verdriet hebben, iets jammer vinden, betreuren, maar ook opbeuren en troosten.
Bijbelverhalen: Job (Job)

Groepsindeling schooljaar 2021-2022

De formatie is zo goed als rond. Begin volgende week wordt de formatie met jullie gecommuniceerd.

Voorstellen

Zoals jullie hebben kunnen lezen in de vorige nieuwsbrief gaan een aantal leerkrachten volgend schooljaar een nieuwe uitdaging aan.
De sollicitatiegesprekken, voor de vervanging van de vertrekkende leerkrachten, zijn afgerond en we verwelkomen volgend schooljaar vier nieuwe collega’s.
Hieronder stellen onze nieuwe collega’s zich aan jullie voor.  


Nynke v/d Wal: leerkracht onderbouwHallo,Komend schooljaar zal ik les geven in groep 1-2 en langs deze weg wil ik mij graag aan u voorstellen.Mijn naam is Nynke van der Wal en ik woon samen met mijn partner Udo en onze 3 kinderen, Famke, Tjerk en Marrit, in Oudega.In mijn vrije tijd ben ik graag actief bezig. Hardlopen, fietsen en erop uitgaan met ons gezin.Ik heb veel zin om komend schooljaar te starten op IKC Máxima en les te geven aan uw kind(eren).
Graag tot snel!
Nynke

Corine Lagerweij: leerkracht middenbouw
Aan mij de schone taak en eer om mij voor te stellen. Ik ben Corine Lagerweij. Gedreven, gepassioneerd, origineel en vindingrijk. Ik ben een ideeënfontein op zoek naar vindingrijke oplossingen. Ik houd van kinderen en ik vind het prachtig om hen te zien groeien en ontwikkelen. Ik draag daar graag mijn steentje aan bij, vanaf komend schooljaar op IKC Máxima. Vanuit een growth mindset is mijn verlangen om kinderen op een hoger level te brengen.   

Ik ben overtuigd christen, echtgenoot en moeder van 2 tienerzonen, die ik probeer te begeleiden op hun weg naar volwassenheid. In mijn vrije tijd ben ik veel creatief bezig met allerlei creatieve projecten van haken tot mixed media. Met mooi weer ben ik op het water te vinden met mijn SUP. Dan kan ik enorm genieten van het mooie Friesland en de mooie natuur gemaakt door onze Schepper.   

Zonnige Groet,
Corine Lagerweij    

Tessa Bakker: leerkracht bovenbouw


Hallo Allemaal,

Ik ben Tessa Bakker, 43 jaar oud. Samen met Wout en onze 4 kinderen wonen wij in het mooie Wiarda! Vanaf aankomend schooljaar mag ik het team op IKC Máxima komen versterken. En ik heb er zin in!  

Mijn manier van lesgeven:
Met een goede coaching en begeleiding krijgen leerlingen meer zelfvertrouwen en
 durven ze te laten zien waar ze goed in zijn en dat levert succeservaringen op. Ik daag de leerlingen op een motiverende en stimulerende wijze uit om goed te luisteren, te kijken naar zichzelf en verschillen in de maatschappij te omarmen. Gewoon “doen”, fouten maken mag, want dat is belangrijk om te worden wie je bent. Dit is waar ik voor ga en sta in het onderwijs.   
Ik ben initiatiefrijk, flexibel, enthousiast en ik beschik over een flinke portie doorzettingsvermogen. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te gaan suppen, een terrasje te pakken en gezellige avonden met vrienden door te brengen. Eigenlijk ben ik een echte Bourgondiër; genieten staat centraal!

Tot na de zomervakantie!

Warme groet,
Juf Tessa  

Anje ten Have: IB’erEven voorstellen: Na de zomervakantie ga ik werken op IKC Máxima.
Ik ben Anje ten Have en woon in Grijpskerk. Ik ben getrouwd met Arjen en we hebben 3 kinderen. Onze kinderen studeren/werken en wonen niet meer thuis.
Mijn hobby’s zijn lezen, wandelen en saxofoon spelen.

Ik ben al vele jaren werkzaam in het onderwijs. Eerst als leerkracht, later als Intern Begeleider.
Op IKC Máxima word ik IB-er van de midden- en bovenbouw.
Ik wil graag samen met de leerkrachten en u als ouders een bijdrage leveren aan het welbevinden en de ontwikkeling van jullie kinderen. Ik hoop op een prettige samenwerking met de kinderen, ouders en team.
  

Groeten, Anje

MR

Afgelopen maandag, 14 juni, was de laatste MR-vergadering van dit schooljaar.
We willen alle leden van de MR bedanken voor hun inzet. Vooral in Coronatijd moest er vaak en snel geschakeld worden. Nieuwe protocollen moesten geschreven, aangepast en gecommuniceerd worden. De ondersteuning van de MR daarbij was wezenlijk.
Ook dit schooljaar neemt de MR afscheid van een aantal leden. De termijn van de voorzitter, Chris Kampen, zit erop evenals die van de leerkrachten Jannet de Graaf en Anita v/d Bij. Dank voor jullie inzet voor de kinderen van IKC Máxima!
Bente Oosterop is de opvolger van Chris Kampen en de leerkrachten Guido Koridon en Jennie Binnema volgen Anita v/d Bij en Jannet de Graaf op.

Hieronder stelt Bente Oosterop zich aan jullie voor.

Hallo allemaal, 

Mijn naam is Bente Oosterop en vanaf volgend schooljaar neem ik plaats in de MR. Ik ben getrouwd met Sjors en onze twee jongens Pim (5 jaar) en Twan (4 jaar) gaan met plezier naar school. Drie dagen in de week werk ik als docent Nederlands op een middelbare school in Heereveen. Misschien dat dit gaat helpen bij mijn werkzaamheden in de MR. 
Ik zou mezelf omschrijven als een enthousiaste en betrokken ouder met een kritische houding. Ik hoop dat deze eigenschappen van pas zullen komen in de MR. 

Groet,
Bente 

Dakrenovatie en binnenklimaat


Ons dak is niet overal waterdicht en dat geeft vaak problemen. Gelukkig heeft de gemeente geld uitgetrokken voor dakrenovatie en ……. voor KLIMAATBEHEERSING. Firma Kobus is begonnen met de dakrenovatie. Daar zijn ze zeker tot de zomervakantie mee bezig. Energieservice Noord gaat daarna het binnenklimaat aanpakken. Op het hoge dak wordt een airco geplaatst die de temperatuur in de lokalen aan de zuidzijde van het gebouw gaat reguleren.

Sfeerimpressie watersportdag en adventure dag
Knuffelpoli in groep 3

Het allerleukste is om natuurlijk naar het MCL te gaan, maar helaas kan dit niet doorgaan i.v.m. Corona. Daarom kwam de knuffelpoli naar ons toe. We hebben allemaal filmpjes gezien van Leeuwie. Leeuwie voelde zich wat ziek en ging naar de huisarts. Daar werd Leeuwie getest op Corona, gelukkig was het negatief. Leeuwie was wel nieuwsgierig geworden, dus hij wilde er meer van weten. Eerst ging hij langs de longarts en daarna door naar het laboratorium. Leeuwie was zo enthousiast dat hij struikelde, helaas voor Leeuwie moest zijn poot in het verband.   Alle kinderen hadden hun knuffel meegenomen, zodat ze hun eigen knuffel beter konden maken. De kinderen kregen hun eigen handschoenen, een haarnetje en een mondkapje. Daarna was het tijd om hun knuffel beter te maken en een verband te leggen. We hebben er een gezellig ochtend van gemaakt.

Nieuws van de speelleergroep

Enthousiast begroeten de kinderen juf Els als ze binnenkomt. Want als juf Els komt, gaan we gymmen.Op maandag en vrijdag wordt er peutergym aangeboden bij ons op de speelleergroep. Een prachtige manier om al vroeg kennis te maken met het plezier van bewegen. Dat ook erg belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Onze gymdocent Els vertelt hier graag wat meer over…

Nieuws van de BSO

Afgelopen maand werkten wij met het thema 'Fit en Gezond'. Hiervoor was er een beweeglijke challenge, de beweegbingo. Tijdens deze weken zaten de kinderen niet stil! Zo hebben we de diverse spellen gespeeld: de grond is lava, flessenbal, lummelen en verschillende tikspelletjes. De groepen Villa Eikenhorst en Drakensteyn hebben een prijs gewonnen! Groep Drakensteyn is de winnaar van de beweegweken van Sinne!
Ook mocht de creativiteit niet ontbreken. Meester Theun heeft samen met de kinderen happystones gemaakt. Wie heeft er al één gevonden in de wijk?

Kaj, Menno en Benthe strijden om wie de sterkste man of vrouw van de BSO is

IKC Máxima op Instagram

Weet u dat IKC Máxima ook op Instagram te volgen is?
Nog meer foto's en nieuwtjes over ons IKC kunt u op onze Instagram vinden. 
De volgende nieuwsbrief verschijnt donderdag 8 juli 2021