IKC Máxima, alles voor een stralend kind

Welkom

Fleur is nieuw op de speelleergroep, gezellig dat je er bent! 
Isabelle en Twan zijn deze week jarig en worden 4 jaar. Zij zijn aan het wennen in groep 1d en starten na de vakantie in groep 1. Welkom op IKC Máxima!

Online Bibliotheek

In plaats van de Vakantiebieb app (waarin een selectie e-books stond) kunnen kinderen dit jaar van 1 juli tot en met 31 augustus 2021 zonder bibliotheeklidmaatschap kiezen uit alle e-books en luisterboeken van de Online Bibliotheek. Met een speciaal account mogen zij 10 e-books en 10 luisterboeken lenen met een leentermijn van 3 weken per boek. Op 31 augustus stopt dit account automatisch. Kijk voor meer informatie op: https://www.jeugdbibliotheek.nl/
 
 

Schoolnieuws: geslaagden, groene school en werelddocent

Agnes Zandstra is geslaaagd voor haar opleiding "Rekencoordinator PO" en Pauline Feenstra heeft haar opleiding "Leerkrachtondersteuner" succesvol afgerond. Agnes en Pauline van harte gefeliciteerd met het succesvol afronden van jullie opleiding.


De mais, kruiden en eetbare bloemen, ze staan er prachtig bij in onze tuin. IKC Máxima heeft honderden eetbare planten van de Gemeente gekregen. Daar zijn we heel blij mee. Sommige groepen hebben al aardbeien met munt gegeten. Mmmmmmm!Dit schooljaar hebben we vaak een beroep gedaan op een werelddocent. Zij zijn ingezet als er geen  reguliere vervanger is. Werelddocenten leren kinderen heel andere dingen. Zo kwam er een kok, een beeldend kunsternaar, een muziekdocent enz. De werelddocent is een mooie aanvulling op het reguliere onderwijs. Werelddocenten worden met gejuich ontvangen.

Post

Een tijd geleden hebben de leerlingen van groep 7a kaarten gestuurd naar veteranen. Dit in opdracht van het Fries Verzetsmuseum. En hoe leuk is het dan, wanneer je een reactie terug krijgt van een veteraan, die gediend heeft op West-Java. Dit overkwam Pauline Zijlstra en was zeer verrast door deze lieve brief!

Even voorstellen

Even voorstellen....Mijn naam is Maurice Wemekamp, 38 jaar oud en woon samen met mijn partner en zoon in Heerenveen. Na een prettig gesprek en de kennismaking met de nieuwe collega’s heb ik erg veel zin om te starten op IKC Máxima.Mijn grote hobby is voetbal. Dit heb ik tot mijn 30e actief gedaan. Hierna ben ik begonnen als keepertrainer bij Heerenveense Boys. Op dit moment vervul ik hier ook de rol van assistent trainer bij de eerste selectie. Komend schooljaar zal ik in verschillende klassen te vinden zijn als leerkracht. Laten we er met zijn allen een mooi jaar van maken.

Afscheid

Na 12 jaar werkzaam geweest te zijn op de Máximaschool/IKC Máxima is het tijd voor een nieuwe impuls. Het nieuwe schooljaar start ik op IKC Prins Maurits en mag ik mijn kennis en vaardigheden als intern begeleider inzetten op dit IKC. Ik heb er zin in!
In de afgelopen 12 jaar heb ik een speciale band opgebouwd met de leerlingen met wie ik een tijd mocht “meelopen” op hun weg binnen het onderwijs. Het is moeilijk om deze verbinding los te laten...
De contacten met ouders en leerkrachten in de gezamenlijke zorg voor hun kinderenen onze leerlingen heb ik als open en prettig ervaren. Het samen zorgdragen voor… Dank jullie wel voor het vertrouwen en de fijne samenwerking!
Ik wens iedereen een hele goede zomer toe! Blijf gezond en wie weet zien we elkaar nog eens op de fiets of tijdens een wandeling door Zuiderburen!

Warme groet,
Jacoba van der Wal-Monkel

Nieuws van de speelleergroep

De laatste weken van het schooljaar zijn wij eigenlijk al stiekem op vakantie gegaan.
Op camping Drakensteyn stonden de tent en bbq al klaar aan het strand.  
Hoe kan je op vakantie gaan? In de auto, de boot of het vliegtuig? En waar kan je allemaal naartoe? Het levert mooie gesprekken op die we daarna in de speelhoeken kunnen naspelen. 
Ook “Blippi” helpt ons weer met de Engelse woorden Holiday en the beach.    

Daarnaast hebben we genoten van Modderdag, de dag dat vies worden mag. De kinderen hebben wormen gezocht, konden over het blotevoetenpad en natuurlijk mocht de modderkeuken niet ontbreken.   

Nu, in onze laatste schoolweek, vieren we veel feest. Veel kinderen worden 4 jaar en nemen afscheid. Gelukkig komen we vrijdag 9 juli nog 1x allemaal samen. Met “wieletjesdag” vieren we de laatste schooldag van het jaar. Alle peuters zijn deze dag welkom op hun (loop)fiets, step of loopauto.  
Deze gaan we eerst mooi versieren zodat we daarna in een feestelijke optocht door de wijk kunnen gaan. En ouders, die mogen natuurlijk onderweg aanmoedigen. 
Om 11.30 uur zijn we terug op het schoolplein en kunnen de kinderen nog even lekker samen spelen en hun ouders (op gepaste afstand) genieten van een bakje koffie en een gezellig praatje met elkaar.  Zo sluiten we het schooljaar gezamenlijk af.

Nieuws van de BSO

De laatste schoolweek zit er bijna op. Voor de BSO betekent dit dat het tijd is voor een fantastisch vakantieprorgamma voor de zomerweken met de volgende thema’s:
Week 1: film en fashion
Week 2: sport, spel en natuur
Week 3: boeken, bloggen en vloggen
Week 4: muziek
Week 5: wetenschap
Week 6: kunst

De afgelopen weken hebben we samen met de kinderen weer superleuke activiteiten gedaan. Met als hoogtepunt de Modderdag van 29 juni.

Wij wensen alle kinderen die niet naar de BSO komen een hele fijne vakantie!

Laatste schooldag

Op deze laatste schooldag hebben we feestelijk afscheid genomen van groep 8a en groep 8b. Ze zijn de school uit gefietst, dwars door het schuim dat werd geproduceerd door een heus schuimkanon! Wat een feest!!! We wensen hen allemaal veel succes en plezier voor de toekomst!
De OR heeft ook dit jaar de laatste schooldag georganiseerd. Wat een feestelijke aanblik vanochtend bij aankomst op ons IKC. Vlaggen in alle kleuren wapperend in de wind. Zelfs de Nederlands driekleur was vertegenwoordigd. In alle groepen is met veel plezier gekeken naar de filmpjes van de Máxfactor die door alle groepen waren aangeleverd. Wat is er hard geoefend, wat heeft iedereen er werk van gemaakt. Ontzettend leuk om te zien! De winnaars van de Máxfactor 2020-2021 zijn: alle kinderen in de kleutergroepen, groep 4/5 en groep 6a/7c. van harte allemaal; dik verdiend!   We willen de OR bedanken voor de enorme inzet! Alle traktaties, het versieren, het regelen van het schuimkanon en alle zaken die achter de schermen zijn gepasseerd. Hartelijk dank! Dankzij jullie inzet was het vandaag en waar festijn en sluiten we dit schooljaar af op feestelijke wijze!

Wat een schooljaar laten we achter ons. Bijzonder, spannend, maar met grote inzet van kinderen, ouders en leerkrachten! Met elkaar hebben we het waar gemaakt: ‘Zijn, zien en gezien worden’ met aandacht voor de kinderen en de kwaliteit van het onderwijs. Maar nu eerst vakantie.

Iedereen een hele fijne vakantie gewenst. Blijf gezond en geniet!
Tot maandag 23 augustus 2021